ZUŠ Přeštice

Pěvecké sbory

MENU
Úvodní strana Hudební obor Výtvarný obor Taneční obor Pěvecké sbory Mažoretky Dechový orchestr Informace

Soutěže a přehlídky

10. 07. 2023

Návštěva z Hudební školy Krško

V říjnu 2023 navštíví Základní uměleckou školu Přeštice naši přátelé z Hudební školy Krško, ze Slovinska. Tuto školu bude reprezentovat Symfonický orchestr Hudební školy Krško, který čítá okolo 70 členů. Nad Společným slavnostním koncertem těles Simfonični orkester Glasbena šola Krško a Hlásek ZUŠ Přeštice, který se bude konat 21. října 2023 od 17.00 hod. v KD Příchovice, převzalo Záštitu Ministerstvo kultury České republiky.

17. 11. 2022

HLÁSEK ZUŠ Přeštice koncertuje doma i v zahraničí

Letošní sezónu začal dětský pěvecký sbor Hlásek ZUŠ Přeštice na konci srpna, kdy absolvoval třídenní soustředění v penzionu Zelený Háj u Merklína a nacvičoval zde nový program na koncerty a vystoupení, které má již na tento i příští rok domluvené.

Na prvním koncertě v tomto školním roce si sbor zazpíval na 15. Příbramské Svatohorské šalmaji. Zakladatelem tohoto festivalu je skupina Ginevra, se kterou Hlásek dodnes spolupracuje.

Po tomto koncertu se na zkouškách sboru začal dolaďovat repertoár na koncertní zájezd do slovinského Krška. Tam jsme vyjeli brzy ráno 21. října a na místo jsme dorazili kolem páté hodiny odpoledne. Žáci místní hudební školy pro nás měli připravený krátký hudební program, po něm následovalo menší občerstvení a poté jsme shlédli v místním kulturním domě film Orkestra. Po filmu jsme jeli do městečka Kostanjevica na Krki, kde jsme byli ubytováni v místní škole. Druhý den ráno po snídani se vydal náš autobus do městečka Podčetrtek, kde je významný barokní klášter Olimje s nádhernou lékárnou a bohatě zdobenými oltáři. Sladkou tečkou byla návštěva místní čokoládovny, kde nám ukázali, jak se zde čokoláda vyrábí. Z čokoládovny jsme ještě vyrazili na prohlídku okolí u Čarodějnické chaloupky, odtud na oběd a pak jsme se vydali zpět do Krška. Tady následovala v místní hudební škole generální zkouška a po ní i společný koncert se žáky místní školy. Po koncertě byl společný večírek, ze kterého jsme odjížděli kolem desáté hodiny večer zpět do Kostanjevice. Druhý den ráno jsme si toto městečko, které leží na ostrově a je ze všech stran obklopeno řekou, prohlédli a pak jsme již vyrazili zpět domů.

Další akcí Hlásku byl koncert v rámci dětského filmového festivalu Juniorfest. Konal se 7. listopadu na Státním hradu a zámku Horšovský Týn a byl věnován známé herečce, paní Veronice Freimanové, která obdržela Zlatou rafičku, což je to nejvyšší festivalové ocenění udělované za celoživotní tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež.

A co nás ještě letos čeká? 1. prosince sbor vystoupí na Vánočním koncertě spolu s Petrem Kolářem jako host Jakuba Smolíka, 8. prosince se bude konat 18. výroční koncert Hlásku, kterého se zúčastní i přípravný dětský pěvecký sbor Minihlásek a 14. prosince bude poslední vystoupení sboru v tomto kalendářním roce a to Zpívání s ČRo na Masarykově náměstí. Všechny podrobnosti o koncertech sborů, ale i dalších akcích ZUŠ Přeštice, najdete na webových stránkách školy: www.zusprestice.cz a jste na ně všichni srdečně zváni.

Přeji Vám všem příjemnou a klidnou dobu adventní a zpěvákům z Hlásku děkuji za skvělou reprezentaci školy a ať jim to i nadále báječně zpívá.

Bc. Miroslav Vacek, ředitel školy

 

Koncert pro Veroniku Freimanovou - Juniorfest Zlatá rafička (Hlásek cca od 1:19 h)

https://www.facebook.com/juniorfestmff/videos/827112145297678

 

Společný koncert Glasbena šola Krško (žáci školy) a ZUŠ Přeštice (Hlásek) - 22.10.2022

iZUŠ - informační systém základních uměleckých škol
Otevřít iZUŠ
On-line přihláška
Tel: 379 304 811
E-mail: info@zusprestice.cz
 
Základní umělecká škola Přeštice
Poděbradova 1027
334 01 Přeštice

Najdete nás na Facebooku


Zřizovatelem Základní umělecké školy Přeštice,
okres Plzeň jih, je Město Přeštice


Plzeňská filharmonie
je partnerem ZUŠ Přeštice

© 2005 - 2024 ZUŠ Přeštice, všechna práva vyhrazena

Foxprofi webdesign