ZUŠ Přeštice

Pěvecké sbory

MENU
Úvodní strana Hudební obor Výtvarný obor Taneční obor Pěvecké sbory Mažoretky Dechový orchestr Informace

Soutěže a přehlídky

17. 04. 2007

ZUŠ Přeštice přivítá orchestr ze Slovinska

V loňském roce jsme navázali bližší kontakt s Hudební školou v Kršku ve Slovinsku a po několika dopisech proběhla i osobní návštěva zástupců slovinské školy u nás v Přešticích a poté i zástupců naší školy v Kršku. Obě školy by velmi rády pokračovaly v další spolupráci, která by se týkala hlavně koncertních aktivit a při naší návštěvě v Kršku jsme předběžně domlouvali i první návštěvu žáků obou škol. Děti z Hudební školy z Krška a to Dětský dechový orchestr v počtu 38 dětí by k nám měly přijet 14. května 2007, společně se svými pedagogy a také se zástupci Města Krško, a naše děti – Dětský pěvecký sbor Hlásek ZUŠ Přeštice by odjely spolu se svými učiteli, zástupci Města Přeštice a doprovodem do Slovinska v září nebo v říjnu téhož roku.

Po přivítání Slovinců v Přešticích by byly děti z Krška ubytováni do rodin našich dětí a pro dospělé bude připravena večeře na přivítanou, při které by se upřesnily veškeré detaily pobytu Slovinců u nás. Druhý den dopoledne navštíví naši hosté plzeňskou Zoologickou zahradu a Dinopark. Poté se vrátí zpět do Přeštic, kde poobědvají a po obědě si prohlédnou novou Základní školu Na Jordáně. Po této prohlídce bude následovat generální zkouška na večerní Koncert maminkám, kde spolu s Dětských dechovým orchestrem Hudební školy Krško vystoupí i dětský pěvecký sbor Hlásek ZUŠ Přeštice. Po koncertě bude následovat večeře v rodinách hostitelů a po ní rozlučkový večírek pro děti i dospělé obou souborů, spojený s diskotékou. Ráno následujícího dne se spolu děti i dospělí rozloučí, naši hosté ještě v Přešticích navštíví Dům historie a kostel Nanebevzetí Panny Marie a poté vyrazí pomalu zpět k domovu. Během této cesty ještě navštíví zámek Kozel a po této prohlídce se již definitivně začnou navracet do Slovinska.

22. 03. 2007

Krajské kolo soutěžní přehlídky dětských pěveckých sborů

Hlásek ZUŠ Přeštice obsadil "stříbrné pásmo" v krajském kole soutěžní přehlídky dětských pěveckých sborů.

06. 09. 2006

Ginevra kmotrem CD Hlásku

Dětský pěvecký sbor HLÁSEK ZUŠ Přeštice natočil letos v létě svoje první CD. Některé písně jsme zvládli natočit v červnu a zbytek budeme dotáčet na přelomu září a října.

Kromě zpěváčků Hlásku, jeho dvorních flétnistek Martiny Rymusové a Veroniky Tichotové a vrchního doprovazeče na klávesy Dušana Rady zde ještě zazní kytara Zdeňka Moulise a housle Zdeňka Konečného.

Nesmím také zapomenout na zvukaře Pavla Hrabě, který vše nahrál a dále zpracoval až po finální výsledek – hotový zvukový nosič. Jsou na něm, spirituály, písně od autorské dvojice Uhlíř - Svěrák, ale především písně známých českých folkařů a folkových skupin, jako je Vlasta Redl, Pavel Žalman Lohonka, Spirituál kvintet, Fleret, Javory, Čechomor a Ginevra.

A právě poslední jmenovaná – GINEVRA se stane kmotrem našeho CD, které poprvé spatří světlo světa na našem 2. výročním koncertě 17. října 2006, který bude od 17.00 hodin v Kulturním zařízení v Přešticích.

V první půli koncertu vystoupí náš host – kmotr Příbramská folková skupina GINEVRA, po přestávce vystoupí HLÁSEK, bude pokřtěno CD a závěr koncertu bude patřit společnému vystoupení HLÁSKU s GINEVROU, v jejichž podání uslyšíte písně, které GINEVRA zpívá a hraje na svých vystoupeních a které rádi zpívají i členové HLÁSKU.

Pokud byste se chtěli o této skupině dozvědět více, navštivte jejich webové stránky www.ginevra.cz.

Na závěr bych chtěl všechny fanoušky HLÁSKU, GINEVRY, ale i Vás – ostatní čtenáře co nejsrdečněji na tento koncert pozvat, protože určitě bude co poslouchat!

Miroslav Vacek
sbormistr Hlásku

iZUŠ - informační systém základních uměleckých škol
Otevřít iZUŠ
On-line přihláška
Tel: 379 304 811
E-mail: info@zusprestice.cz
 
Základní umělecká škola Přeštice
Poděbradova 1027
334 01 Přeštice

Najdete nás na Facebooku


Zřizovatelem Základní umělecké školy Přeštice,
okres Plzeň jih, je Město Přeštice


Plzeňská filharmonie
je partnerem ZUŠ Přeštice

© 2005 - 2024 ZUŠ Přeštice, všechna práva vyhrazena

Foxprofi webdesign