ZUŠ Přeštice

Pěvecké sbory

MENU
Úvodní strana Hudební obor Výtvarný obor Taneční obor Pěvecké sbory Mažoretky Dechový orchestr Informace

Soutěže a přehlídky

13. 06. 2006

Dětský pěvecký sbor Hlásek natáčí CD

I když je dětský pěvecký sbor HLÁSEK Základní umělecké školy v Přešticích mezi sbory teprve miminkem (v říjnu tohoto roku oslaví 2. výročí), přesto jsme se s dětmi rozhodli, že natočíme CD, ve kterém bychom ukázali našim posluchačům jakýsi průřez našeho repertoáru.

Ve dnech 9. a 10. června 2006 jsme začali natáčet v sále ZUŠ Přeštice písně z repertoáru dvojice Uhlíř - Svěrák, skupiny Ginevra, Pavla Žalmana Lohonky, Spirituál kvintetu, ale i "starou muziku" z dílny Adama Michny z Otradovic a dalších autorů. Na CD ale nebudou chybět ani písně lidové a spirituály.

Během dvou dnů jsme natočili 12 písní a v září (kdy budeme všichni pěkně odpočatí) bychom chtěli CD dotočit. Kromě dvorních flétnistek Hlásku Martiny Rymusové, Veroniky Tichotové a vrchního doprovazeče na klávesy - Dušana Rady zde zazní i akustická kytara, kterou nahrál Zdeněk Moulis a dále housle Zdeňka Konečného. Nesmím také zapomenout na zvukaře Pavla Hrabě, který vše nahrává a bude dále upravovat až po finální výsledek - hotový zvukový nosič.

I když natáčení nebyla žádná legrace - některé písně jsme museli i několikrát přetáčet - a děti byly ke konci prvního natáčecího dne unavené, výsledek určitě bude stát za to. To ale musíte posoudit Vy - posluchači našeho CD. No a kdy se CD poprvé představí? Bude to na našem 2. výročním koncertě, který bude v půli října 2006.

Chtěl bych tímto poděkovat všem sponzorům, díky jejichž finanční pomoci můžeme nahrávání realizovat. Jsou to: Danuše Beranová, Ing. Hana Bouchnerová, Petr Erben, Tatiana Hošťálková, Radek Kapoun, Ivana Kvíderová, Václava Lešetická, Zdeněk Moulis, Martina Opatrná, František Šnajdr, Josef Týr, Jaroslav Volf a Helena Volfová.

No a co říci na závěr? Aby naše CD a písně které zpíváme dělaly radost všem našim posluchačům a ať se na koncertech a vystoupeních Hlásku setkáváme s co největším počtem našich fanoušků.

Miroslav Vacek
sbormistr Hlásku

Přiložené soubory:

13. 05. 2006

Hlásek hostem Benefičního koncertu skupiny Ginevra

Květnové Benefiční koncerty Ginevry jsou v Příbrami již tradicí a setkávají se s nadšeným ohlasem příznivců této skupiny, čerpající inspiraci pro své písně a balady v historii. Letos skvělou nabídku spoluúčinkovat na koncertě, jehož výtěžek je každoročně věnovaný Dětské odborné léčebně CH. G. Masarykové v Bukovanech, specializující se na léčbu astmatických a alergických chorob, dostal pěvecký sbor ZUŠ Přeštice Hlásek. Jako maminka jedné ze členek pěveckého sboru jsem ráda využila možnosti svézt se s Hláskem do Příbrami a poslechnout si děti pro změnu jinde, než na "domovské scéně".

Benefiční koncert se konal 10. května večer v příbramském divadle a Hlásek vystoupil v druhé polovině programu. Mimo jiné zazněly - speciálně pro tento večer nazkoušené – písně "Zvon" a "Podívej" z repertoáru Ginevry, které si všichni účinkující zazpívali a zahráli společně.

Některé věci jsou nesdělitelné a stejně tak nelze zprostředkovat fantastickou atmosféru celého koncertu a ohromný aplaus, který Hlásek sklidil. Organizátoři akce byli spokojeni i s jejím výtěžkem – zástupcům bukovanské léčebny byl na závěr koncertu předán šek v hodnotě kolem 26.300,- Kč. Kromě vřelého přijetí od Ginevry i příbramského publika dostaly naše děti ještě pěkné dárky od dětí z Bukovan.

Chci poděkovat sbormistrovi Hlásku – panu Miroslavu Vackovi, řediteli ZUŠ Přeštice, a také panu učiteli Dušanu Radovi, který Hlásek doprovází na klávesy, za čas a práci věnovanou dětem. Podle bezprostředního vyjádření členů Ginevry bylo společné vystoupení tak působivé, že už nyní je jisté, že nešlo o jedinou společnou akci.

Příznivci Hlásku se tedy mají nač těšit!

Naďa Švihlová

iZUŠ - informační systém základních uměleckých škol
Otevřít iZUŠ
On-line přihláška
Tel: 379 304 811
E-mail: info@zusprestice.cz
 
Základní umělecká škola Přeštice
Poděbradova 1027
334 01 Přeštice

Najdete nás na Facebooku


Zřizovatelem Základní umělecké školy Přeštice,
okres Plzeň jih, je Město Přeštice


Plzeňská filharmonie
je partnerem ZUŠ Přeštice

© 2005 - 2024 ZUŠ Přeštice, všechna práva vyhrazena

Foxprofi webdesign