ZUŠ Přeštice

Výtvarný obor

MENU
Úvodní strana Hudební obor Výtvarný obor Taneční obor Pěvecké sbory Mažoretky Dechový orchestr Informace

Soutěže a přehlídky

10. 06. 2007

Výtvarná soutěž na téma "Barevný svět"

V mezinárodní výtvarné soutěži na téma "Barevný svět" získala Klára Netrvalová Cenu poroty a dle soutěžního řádu dostala nabídku na účast na výtvarné dílně, která je zaměřena na tvorbu předloh pro kalendář na rok 2008.

Srdečně blahopřejeme

04. 06. 2007

Výtvarná soutěž "Požární ochrana očima dětí"

V okresním kole výtvarné soutěže na téma "Požární ochrana očima dětí" zvítězila Klára Netrvalová, druhé místo obsadil Jindřich Fiala a na třetím místě skončil Adam Francouz.

Srdečně blahopřejeme.

29. 05. 2007

Výtvarná soutěž "Hudba a já"

Ve výtvarné soutěži "Hudba a já", jejímž vyhlašovatelem je Český rozhlas Praha a Poštovní spořitelna, a do které bylo přihlášeno více jak 4000 prací, postoupil náš žák Adam Francouz do finále a jeho práce bude vystavena v Muzeu hlavního města Prahy.

Z kolektivů postoupily dvojice Eliška Radová, Eva Kladívková a Anna Mikulecká, Tereza Tykvartová.

Srdečně blahopřejeme.

29. 05. 2007

Výtvarná soutěž "Jak čelit nedostatku vody"

Ve výtvarné soutěži "Jak čelit nedostatku vody" byly práce Elišky Konůpkové, Dominika Maška a Miroslavy Blechové nominovány jako tři nejhezčí obrázky v kraji.

22. 05. 2007

Celostátní soutěž na témata "Řemeslo má zlaté dno" a "Na křídlech fantazie"

V celostátní soutěži na témata "Řemeslo má zlaté dno" a "Na křídlech fantazie", kam bylo zasláno 76 prací z celého Plzeňského kraje bylo vybráno 12 nejlepších prací. Z tohoto počtu získala naše ZUŠ 5 ocenění a to tito žáci: Jindřich Fiala, Anna Hrabíková, Karolina Sedláčková, Daniel Rout a Veronika Šípová.

Všem výhercům srdečně gratuluji
Miroslav Vacek

22. 05. 2007

Výtvarná soutěž Vesmír očima dětí

V celostátní výtvarné soutěži "Vesmír očima dětí" obdržel Dominik Mašek "čestné uznání".

Srdečně gratulujeme

30. 04. 2007

Výtvarná soutěž na téma "Můj kousek Země"

V celostátní výtvarné soutěži na téma "Můj kousek Země" se umístil na 2. místě Adam FRANCOUZ.

Srdečně blahopřejeme.
Miroslav Vacek
ředitel ZUŠ

19. 12. 2006

Malí Betlémáři

Teprve druhým rokem vyučuje na Základní umělecké škole v Přešticích výtvarný obor paní Jana Bošková, ale během své krátké působnosti zde se již velkou měrou stačila zapsat do podvědomí přeštické veřejnosti zejména díky pracím svých žáků, ať již jde o kresby nebo keramické výrobky.

Sama je aktivní výtvarnicí a její výstavy u nás, ale i v zahraničí měly veliký ohlas. A právě aktivní praxe se promítá i do způsobu její výuky. V současné době je v Přešticích již několik míst – stálých expozic, kde se pravidelně umisťují nová díla – především keramika - jejích svěřenců, žáků ZUŠ.

Nyní před Vánocemi přišla s nápadem, vytvořit s dětmi vlastní keramický Betlém, který se "malým umělcům" velice zalíbil. A co na toto téma napsali sami žáci výtvarného oboru Jakub Kadlec a Jan Kubovec?

"V letošním roce dostal každý žák za úkol vyrobit alespoň jednu keramickou figurku do Betléma. Práce nás velice bavila a s úžasem jsme sledovali, jak figurky přibývají. Po vypálení všech postaviček nám p. uč. Bošková vystavila všechny práce ve výloze na náměstí v Přešticích, v bývalé prodejně nábytku a květin, hned vedle Informačního centra pana Úlovce. Celý Betlém vypadá velice hezky a přenese na Vás krásnou vánoční atmosféru." Těmito slovy končí žáci své vyprávění. Ještě bych dodal, že Betlém má nyní okolo 200 figurek a jeho expozice bude trvat až do půlky ledna, takže se můžete sami přijít podívat na výrobky dětí výtvarného oboru.

V příštím roce se bude Betlém opět rozšiřovat o další figurky, takže jich bude přibližně již dvakrát tolik. No a pokud vše dobře dopadne, a já věřím, že ano, budou další figurky vypálené již v naší vlastní keramické peci, na kterou nyní šetříme a sháníme sponzory.

Miroslav Vacek
ředitel ZUŠ

25. 11. 2006

Výtvarná soutěž "Náš senátor"

V celostátní výtvarné soutěži "Náš senátor" zvítězila v kategorii "Mladší žáci" naše žákyně Miroslava BLECHOVÁ. Další výborné umístění - 4. místo - získal Petr Bezděk. Srdečně gratulujeme!

Miroslav Vacek
ředitel ZUŠ

07. 11. 2006

Výtvarná soutěž na téma "Obrázky z přírody"

V celostátní výtvarné soutěži na téma "Obrázky z přírody" obsadilaTereza ŠPERLOVÁ vynikající 3. místo. Srdečně gratulujeme!!!

Miroslav Vacek
ředitel ZUŠ

18. 09. 2006

Výtvarná soutěž "Co Čech, to lidumil"

V celostátní výtvarné soutěži na téma "Co Čech, to lidumil"
získala Klára NETRVALOVÁ vynikající 1. místo.

Výborné umístění získal i Jakub Moulis - umístil se na 3. místě.

Srdečně gratuluji k výbornému umístění.
Miroslav Vacek
ředitel ZUŠ

iZUŠ - informační systém základních uměleckých škol
Otevřít iZUŠ
On-line přihláška
Tel: 379 304 811
E-mail: info@zusprestice.cz
 
Základní umělecká škola Přeštice
Poděbradova 1027
334 01 Přeštice

Najdete nás na Facebooku


Zřizovatelem Základní umělecké školy Přeštice,
okres Plzeň jih, je Město Přeštice


Plzeňská filharmonie
je partnerem ZUŠ Přeštice

© 2005 - 2024 ZUŠ Přeštice, všechna práva vyhrazena

Foxprofi webdesign