ZUŠ Přeštice

Hudební obor

MENU
Úvodní strana Hudební obor Výtvarný obor Taneční obor Pěvecké sbory Mažoretky Dechový orchestr Informace

Soutěže a přehlídky

16. 05. 2012

Úspěch žáků pěveckého oddělení

Velkého úspěchu dosáhli žáci našeho pěveckého oddělení v CELOSTÁTNÍM KOLE soutěže ZUŠ v sólovém a komorním zpěvu v Turnově 27. 4.2012.

Štěpán Mráz skončil na krásném 2. místě a duo Luboš a Štěpán Mrázovi získali ve své kategorii místo 1. Oběma "Mrazíkům" srdečně gratuluji.

Chtěl bych ještě poděkovat panu učiteli Dušanu Radovi, který oba chlapce doprovázel na soutěži na klavír, panu Františku Cibulkovi za zapůjčení automobilu od Sdružení dobrovolných hasičů v Přešticích, kterým jsme do Turnova jeli a panu Zdeňku Mrázovi - řidiči, který nás v pořádku dopravil do Turnova a zpět domů.

Miroslav Vacek
ředitel školy

13. 03. 2012

Úspěchy v soutěžích

V koncertním sále ZUŠ Přeštice se v pátek 10. 2. 2012 konalo okresní kolo pěvecké soutěže Základních uměleckých škol. Soutěž zahrnovala jak zpěv sólový, tak i komorní v různých věkových kategoriích, a zúčastnili se jí zpěváčci ze ZUŠ Přeštice, ZUŠ Dobřany, ZUŠ Stod a ZUŠ Blovice. Žáci ZUŠ Přeštice obsadili velmi pěkná umístění ve všech kategoriích. V nejmladší kategorii sólového zpěvu získala 1. místo Karolína Mourková. 1. místo s postupem do krajského kola bylo uděleno Jakubovi Písařovi a Marii Hofmanové. Sourozenci Alena a Aleš Trachtovi obsadili 2. místo. Zástupci starších kategorií slavili také úspěchy. Štěpánka Jílková a bratři Luboš a Štěpán Mrázovi získali 1. místo s postupem do krajského kola a Kateřina Kapounová 1. místo bez postupu. V druhé polovině proběhla soutěž v komorním zpěvu a z přeštické ZUŠ postoupili do krajského kola dua Marie Hofmanová s Alenou Trachtovou, Štěpánka Jílková s Kateřinou Kapounovou a Luboš Mráz se Štěpánem Mrázem.

O čtyři dny dříve, v pondělí 6. 2. 2012, proběhla soutěž Základních uměleckých škol v Dobřanech ve hře na dechové nástroje dřevěné a žesťové. Ve 3. kategorii zobcových fléten získala Natálie Štychová a Alena Trachtová 3. místo, ve 4. kategorii obsadily 3. místo Magdalena Benešová a Andrea Waltová a v nejstarší, 5. kategorii, si odnesla Karolína Netušilová čestné uznání. Renata Pluhařová z 2. kategorie a Irena Bachová ze 4. kategorie získaly 2. místo ve hře na příčnou flétnu, dále Luboš Mráz obdržel 2. místo ve hře na klarinet a Štěpán Mráz 2. místo ve hře na saxofon. Mezi nejúspěšnější žáky naší školy se zařadili Adam Brada, který získal ve hře na trubku 1. místo s postupem, Tomáš Brabenec ve hře na baryton získal 1. místo s postupem a Václav Květoň ve hře na saxofon obdržel taktéž 1. místo s postupem do krajského kola. V letošním roce proběhne i soutěž ve hře na bicí nástroje, kde nás v krajském kole budou reprezentovat Tomáš Brabenec, Daniel Pluhař a Richard Pluhař.

Všem soutěžícím děkujeme za dosavadní reprezentaci školy a postupujícím držíme palce v kole krajském.

iZUŠ - informační systém základních uměleckých škol
Otevřít iZUŠ
On-line přihláška
Tel: 379 304 811
E-mail: info@zusprestice.cz
 
Základní umělecká škola Přeštice
Poděbradova 1027
334 01 Přeštice

Najdete nás na Facebooku


Zřizovatelem Základní umělecké školy Přeštice,
okres Plzeň jih, je Město Přeštice


Plzeňská filharmonie
je partnerem ZUŠ Přeštice

© 2005 - 2024 ZUŠ Přeštice, všechna práva vyhrazena

Foxprofi webdesign